O SUKRINE

Od DIAdieta.sk Vypnuté

Značka Sukrin bola založená v roku 2007 nórskou spoločnosťou Funksjonell Mat AS. Vyrábajú širokú škálu 100% prírodných, bezkalorických alternatív cukru; prirodzene bezlepkové a nízkotučné múčne výrobky s nižším obsahom sacharidov, zmesi na pečenie bez cukru, ktoré sa ľahko používajú.

V spoločnosti Sukrin pracujú nadšenci, ktorí sa snažia každému pomôcť dosiahnuť zdravší životný štýl. Preto sú všetky ich produkty maximálne prírodné. Sukrin má široký sortiment 100% prírodných a nízkokalorických alternatív cukru. Okrem náhrad cukru ponúka Sukrin pestrú škálu bezlepkového chleba a zmesí na pečenie so zníženým obsahom sacharidov a všetky druhy múčnych výrobkov s nižším obsahom tuku.

 

Aké sú výhody náhrad cukru Sukrin? ·  

  • Znížené netto sacharidy·
  • 100% prírodný produkt·
  • bezpečné pre ľudí s cukrovkou·
  • chutí a vyzerá ako skutočný cukor·
  • priateľský k zubom

Čo je SUKRIN?

Je to látka, ktorá sa prirodzene vyskytuje okrem iného v hruškách, melónoch a hubách.

Čo je ERYTRITOL?

Erytritol je prírodný cukrový alkohol z rodiny polyolov. Erytritol sa získava fermentáciou glukózy kvasinkami. Patrí do skupiny neintenzívnych sladidiel a je 100% prírodný. Na rozdiel od intenzívnych sladidiel, ako je aspartam, erytritol nepodlieha chemickým procesom. Má e-číslo E968 a je zdravotne nezávadný. Toto prírodné sladidlo bolo vyhlásené za bezpečné aj Európskym úradom pre bezpečnosť potravín (EFSA). Erytritol sa môže bezpečne používať v potravinách.

Erytritol nedodáva telu energiu, takže neprijímate žiadne kalórie. Je to spôsobené tým, že sa z veľkej časti absorbuje krvou a potom sa vylučuje močom.

Na rozdiel od väčšiny sladidiel vyzerajú náhrady cukru Sukrin rovnako ako hnedý alebo biely cukor. Preto je veľmi vhodnou náhradou cukru. Navyše majú rovnakú chuť ako cukor a dajú sa použiť aj v rovnakých množstvách. Sukrin je teda možné použiť namiesto kryštálového cukru do čaju alebo kávy, ale je veľmi vhodný aj na pečenie.

Sú náhrady cukru škodlivé alebo nezdravé?

Nie sú známe žiadne vedecké nevýhody Erytritolu. Náhradka cukru Sukrin je prírodný produkt bez nepríjemných vedľajších účinkov. Nadmerné užívanie však môže mať laxatívny účinok. Produkty Sukrin neobsahujú žiadne umelé zložky.

Je Sukrin povolený pri diéte?

Sukrin je vhodný pre ľudí, ktorí sa chcú stravovať uvedomelejšie a zdravšie alebo napríklad pre ľudí, ktorí držia diétu a napriek tomu chcú jedlu dodať sladkú chuť. Keďže náhrady cukru neobsahujú sacharidy, sú veľmi vhodné pri nízkosacharidovej a bielkovinovej diéte. Rôzne druhy múky, ktoré Sukrin ponúka, obsahujú veľa bielkovín, vďaka čomu sú produkty vhodné pre diétu s vysokým obsahom bielkovín. Okrem toho je Sukrin darom z nebies pre ľudí, ktorí nedržia diétu, ale chcú sa len zdravo stravovať s menším množstvom cukru.

Je Sukrin vhodný pre diabetikov?

Sukrin môžete bezpečne užívať, keď máte cukrovku, pretože Sukrin sa vstrebáva v tenkom čreve a vylučuje sa nezmenený. Sukrin a cukrovka sa dobre dopĺňajú, pretože na rozdiel od bežného cukru nemá žiadny vplyv na hladinu cukru v krvi. Vďaka tomu je náhrada cukru veľmi vhodná pre pacientov s cukrovkou.

Škodí Sukrin vašim zubom?

Ďalšou výhodou oproti cukru je fakt, že Sukrin je šetrný k zubom. Sukrin chráni vaše zuby pred zubným kazom tým, že bráni rastu baktérií vo vašich ústach.

Ako chutí Sukrin?

Sukrin chutí o niečo menej sladko v porovnaní s bežným cukrom a nemá pachuť. Dá sa s ním dobre piecť, pretože chuť nezhorkne. Má rovnakú štruktúru ako rafinovaný cukor. Naša náhrada cukru má 75% sladiacu schopnosť v porovnaní s bežným kryštálovým cukrom. 100 gramov bežného cukru sa rovná približne 125 gramom Sukrinu.

Môžete piecť s náhradami cukru?

Okrem náhrad cukru ponúka Sukrin aj široký sortiment pečiva a zmesí na pečenie. To vám umožní piecť zodpovedne a bez cukru. Sukrin pri pečení nezanecháva žiadnu pachuť. Získate tak takmer rovnaký konečný výsledok, ako keby ste použili cukor, len oveľa zdravší. Ak chcete použiť bezlepkovú múku s väčším množstvom bielkovín, môžete použiť rôzne druhy múky z našej ponuky. Pozrite si naše recepty!